New Ethics is een vzw die in december 2017 werd opgericht. New Ethics heeft als hoofddoel het grote publiek te sensibiliseren, te informeren en vertrouwd te maken met een veganistische levensstijl. Dit doen we steeds met aandacht voor onze 3 pijlers: ethisch omgaan met mens, dier en milieu.

We willen veganisme promoten, veganisten verenigen, mensen informeren en sensibiliseren. New Ethics wil een veganistische levensstijl bekender, toegankelijker en laagdrempeliger maken voor iedereen (het grote publiek, professionals, scholen, bedrijven…). Dit zullen we doen via tal van acties en campagnes.​

New Ethics promoot veganisme door onder andere een positieve community te creëren waar ruimte is voor verschillende insteken. Zo is er ons magazine, komen er lezingen, beurzen, workshops… Iedereen is steeds welkom op deze evenementen. We willen mensen informeren en met iedereen in overleg gaan. Dus veganist, vegetariër, flexitariër, carnivoor met twijfels, dierenvriend… we zijn er voor jullie allemaal.

​We zijn ervan overtuigd dat de strijd tegen speciëcisme (=discriminatie op basis van soort), voor dierenrechten en voor het milieu hand in hand gaat met de strijd voor mensenrechten. We spreken ons bijgevolg expliciet uit tegen de verschillende vormen van discriminatie en onderdrukking zoals seksisme, racisme, homofobie, transfobie, validisme,… evenals alle andere vormen van onderdrukking. Deze maken elk onderdeel uit van een bredere vorm van onderdrukking.

“None of us are free, until all of us are free!”

D.w.z. dat we zeker open staan voor feedback hierover, want we hebben ook onze blinde vlekken.

Het dagelijkse bestuur van New Ethics is in handen van Femke D’hondt en Davy De Schrooder.

Spread the love