Spring naar de inhoud

WANNEER?

29 - 30 - 31 juli 2022

WAT

Vegamping is een 3-daags festival waarin veganisme centraal staat. Samen met onze partners streven we ernaar om jullie een totaal beleving te bezorgen. Naast fantastische muzikale acts zetten we keihard op workshops (activisme, koken …), lezingen, screenings, yoga, sportactiviteiten, de heerlijkste foodtrucks, een vegan markt en legendarische after parties.

WAAR

Vegamping gaat door in een hyper-idyllische setting. De prachtige tuinen en gebouwen van ‘t Kasteel van Loppem vormen het fabuleuze decor van het festivalterrein. Het groene aanpalende stadspark wordt omgevormd tot de kampeerplek.

WIE

New Ethics organiseert Vegamping om hun werking en campagnes te kunnen ondersteunen. Hierbij werken ze nauw samen met andere vzw’s die ook mee ondersteunt worden.
De voorlopig vrijgegeven partners zijn:

HOE?

We hanteren een strikte “no hate & no discrimination” policy. We proberen Vegamping zo inclusief mogelijk te organiseren waarbij we aandacht schenken aan diversiteit op alle mogelijke gebied. Hiervoor is een werkgroep met experte.s.n opgesteld. Deze werkgroep probeert zo goed als mogelijk de blinde vlekken die de organisatie van dit evenement heeft in kaart te brengen. Daarbovenop adviseert deze werkgroep ons waar we beter kunnen doen. Uiteraard staan wij steeds open voor feedback.
Concrete acties die we nu reeds uitwerken: 

  1. Alle communicatie & taalgebruik wordt kritisch bekeken en gecorrigeerd door experte inclusief taalgebruik:
    Ashley Vandekerckhove.
  2. Bewust democratische prijzen.
  3. Uitgesproken “No Hate & No Discrimination” policy.
  4. Vegamping is een body-positive zone.
  5. Vegamping is een Safer Space
  6. Lager bargedeelte
  7. Parkeerplaatsen dicht bij de inkom voor minder mobiele personen.
  8. Aanwezigheid van een extern vertrouwenspersoon.