Spring naar de inhoud

FAQ

Most frequent questions and answers

Wij dienen te organiseren binnen de krijtlijnen uitgeschreven door de Vlaamse Overheid (terug te vinden op https://www.vlaanderen.be/maatregelen-tijdens-de-coronacrisis). Op dit moment bevinden we ons in code geel. Als het festival vandaag zou doorgaan betekent dit dat er geen beperkingen zijn (dat wil zeggen geen mondmaskerplicht, geen Covid-Safe-Ticket, geen sluitingsuur,…).

Vegamping is voor iedereen toegankelijk. Wel vragen we bezoekers onder de 16 jaar om zich door een voogd te laten begeleiden. Bezoekers onder de 12 jaar vragen we zich te laten registreren aan de kassa (armband met telefoonnummer voogd), zodat we bij het eventueel verloren lopen snel en effectief kunnen bijspringen.

Vegamping kiest er voor om jullie een betaalbevestiging op te sturen zodra je betaalde. Het ticket zelf volgt ongeveer een maand voor het evenement. Dit omwille van verschillende redenen:

  1. Indien het festival niet mag doorgaan, is het een stuk makkelijker terug te betalen.
  2. De kans dat u uw ticket verliest zal een stuk kleiner zijn.
  3. De kans dat er met tickets gefraudeerd zal worden is aanzienlijk lager.

Indien het festival uitgesteld wordt, dan wordt iedereen met een ticket hiervan via mail op de hoogte gebracht. U heeft dan 2 weken de tijd om je ticket te laten terug betalen. Na deze 2 weken wordt je ticket automatisch overgezet naar de nieuwe datum.

-Vrijdag 29 juli:
Parking – vanaf 12u00 (doorlopend)
Camping – vanaf 12u30 (doorlopend)
Festivalterrein – vanaf 13u00 (sluit om 03u15)
-Zaterdag 30 juli:
Parking – doorlopend
Camping – doorlopend
Festivalterrein – vanaf 09u00 (sluit om 03u15)
-Zondag 31 juli:
Parking – doorlopend tot 23u00
Camping – doorlopend tot 23u00
Festivalterrein – vanaf 10u30 tot (sluit om 22u00)

Deze is pay-what-you-want, alle geld dat de parking opbrengt gaat integraal naar acties van New Ethics vzw, Forrest And Friends en andere vzw’s die nog bekendgemaakt moeten worden.
Er wordt ‘s nachts toezicht gehouden op de parkeerplek, noch de organisatie, noch de toezicht.st.ers zijn verantwoordelijk voor verlies en/of schade aan de wagen of de inhoud ervan.

Bij alle overdekte delen van het festival is roken verboden.

Deze worden gezellig samen geplaatst, wat een stuk gezelliger is dan zomaar op de parking. Om dit goed in te plannen is het noodzakelijk een mail te sturen naar info@newethics.be Geef zeker de afmetingen (lengte, breedte en hoogte) mee. Electriciteit is helaas niet beschikbaar voor caravans & mobilhomes.
De standplaats is pay-what-you-want, alle geld dat deze standplaatsen opbrengen gaat integraal naar acties van New Ethics, Forrest and Friends en andere die nog bekendgemaakt moeten worden.

We werken samen met de beste vegan food trucks & standen die er te vinden zijn. De exacte namen worden dichterbij het evenement bekendgemaakt. Variatie in overvloed.

Er zullen 2 podia zijn. Waar telkens alternerend geprogrammeerd zal worden. Je zal dus op geen enkel moment te maken hebben met FOMO, als je er bent tenminste.
Daarnaast zullen er ook nog activiteiten doorgaan verspreid over de ganse site, dit van yoga tot bootcamp tot activisme workshops tot…

We voorzien een aantal aangepaste parkeerplaatsen aan de inkom van het festivalterrein, dit voor wagens die voor wagens met een officiële parkeerkaart. Indien deze plekken volzet zijn, dan kan er wel nog gereden worden tot bij de inkom waar een kiss & ride zone is.
De ondergrond van het festivalterrein bestaat uit gravel (rolstoelvriendelijk), tegels en gras. We voorzien een plankenvloer over het gras, zodat alles bereikbaar is. Er is bij het festivalterrein ook een rolstoeltoegankelijk toilet.
De ingang van het kampeerterrein ligt op 5 minuten stappen van de ingang van het festivalterrein.
De ondergrond van het kampeerterrein is gras. We voorzien dicht bij de ingang plaats voor minder mobiele personen. 

Toiletten:
Het festivalterrein zal uitgerust zijn met verschillende toiletten. Deze zijn toegankelijk met een pay-what-you-want formule. Alle geld dat verzameld wordt gaat integraal naar acties van New Ethics vzw, Forrest And Friends en andere vzw’s die nog bekendgemaakt moeten worden.

Ook de camping zal uitgerust zijn met verschillende toiletten. Deze zijn vrij te gebruiken. Voorzie hiervoor best je eigen toiletpapier.

Douches:
Er zijn douches beschikbaar van het sportterrein, deze bevinden zich op 10 minuten stappen van de ingang van de kampeerplaats. Deze zullen ‘s ochtends open zijn, de concrete uren volgen eens Vegamping dichterbij komt.

Als organisatie die streeft voor dierenrechten denken wij niet dat een festival de ideale plaats is voor je trouwe en lieve niet-menselijk dier.